Chlazení suchým ledem

Chlazení suchým ledem vypadá trochu jako u kouzelníků 🙂

Po šetrném odzrnění se rmut podchladí za použití suchého ledu (to je pevný oxid uhličitý o teplotě -78°C).

Kromě ochlazení chrání rmut před oxidací, která by mohla poškozovat aroma budoucího vína a snižuje hodnotu pH, což přispívá k lepší mikrobiální stabilitě a znovu ke zlepšení kvality vína.


Další aktuality

Přehlídka moravských vín na Táborském festivalu vína 28.3.2015

V sobotu 28. 3. 2015 proběhne velké finále Táborského festivalu vína přehlídkou moravských vín, a my Vás na ni společně […]

Číst více >

Víno v řecké mytologii - Dionýsos II. díl

Dionýsos, řecký bůh vína, byl bůh mocný. Svým třtinovým prutem se šiškou na konci (tzv. thyrsem), dal z tvrdé skály […]

Číst více >

Víno v řecké mytologii - Dionýsos I. díl

Z řecké mytologie známe několik pověstí o Dionýsovi, bohu vína. Tyto pověsti tvoří základ pohanského mýtu, který je nedílnou součástí […]

Číst více >