265,00Kč
Tento Ryzlink vlašský je již tradičně vyroben z hroznů, pocházejících z Mikulovské vinařské podoblasti, která je právem považována za jednu z nejvhodnějších lokalit pro pěstování vyhlášených moravských „vlašáků“.
Ocenění: Zlatá medaile Salon vín 2018, Stříbrná medaile AWC Vienna 2018
Ocenění: Zlatá medaile Salon vín 2018, Stříbrná medaile AWC Vienna 2018
Jakostní víno s přívlastkem pozdní sběr, bílé víno, suché
Limitovaná edice 1 333 lahví
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
Vinařská obec: Novosedly
Viniční trať: U Božích muk
Tento Ryzlink vlašský je již tradičně vyroben z hroznů, pocházejících z Mikulovské vinařské podoblasti, která je právem považována za jednu z nejvhodnějších lokalit pro pěstování vyhlášených moravských „vlašáků“. Víno se vyznačuje silně minerálním charakterem, plným pevné struktury a lahodné vyváženosti. Zajímavý je až extrémní projev buketních látek a vyzrále slámové zabarvení. Chuť je pikantní a ovocná, plná nasládlých náznaků meruněk a lučních květů.
Teplota servírování 8o až 10oC. Ryzlink vlašský doporučujeme ke všem, i pikantnějším pokrmům z ryb, jemnějším úpravám drůbežího masa, k sýrům, čerstvému pečivu a ovoci.
Ověřte si původ tohoto vína na: http://eagri.cz/public/web/mze/farmar/ odkaz „ZATŘÍDĚNÍ VÍNA“.
Víno je přírodní produkt. V rámci zachování všech jeho přirozených vlastností i obsahu přírodních látek toto víno nebylo čeřeno ani stabilizováno. Případný sediment nebo vinný kámen je přírodní povahy, není zdraví škodlivý a nepokládejte jej za vadu výrobku. Návod k přípravě: V případě přítomnosti sedimentu víno dekantujte (opatrně slejte čistý podíl do jiné nádoby).
Kategorie vína | Obsah cukru | Odrůda | Ročník | Vinařská oblast a podoblast |
---|---|---|---|---|
Pozdní sběr | suché víno | Ryzlink vlašský | 2016 | Morava, Mikulovská vinařská podoblast |
Datum sběru hroznů | Cukernatost hroznů | Zbytkový cukr | Kyseliny | Bezcukerný extrakt | Číslo šarže/dávky | Ev.č. jakosti | Alkohol | Objem |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
4.10.2016 | 21° ČNM | 6,9 g/l | 8,8 g/l | 25,3 g/l | 17/2016 | 114G1-17/5 | 12 % obj. | 0,75 l |